1

WK voetbal 2022 Qatar - Voorspellen & bookmakers

Voor het eerst in de geschiedenis van het WK voetbal wordt het WK niet in de zomer georganiseerd, maar zal het gehouden worden tussen 20 november en 18 december. De FIFA heeft een aantal jaar terug besloten dat ieder continent en land kans moet maken op het organiseren van een WK. Hiermee is ook een land dat niet echt gezien wordt als een voetballand uitgekozen om het WK te organiseren.

De gevolgen van Qatar

Het verplaatsen van het WK van de zomerstop naar de winter is dat er verschillende competities door voetballen in de winter en dat er bij veel selecties spelers gaan missen door het WK. Je zou dit kunnen zien als competitie vervalsing, maar toch heeft de FIFA besloten om het WK door te laten gaan in de winter. Tevens zal dit wel de kortste WK ooit zijn, doordat het maar 29 dagen zal duren.

Kwalificatie

Er nemen 32 landen deel aan het toernooi en er zullen 64 wedstrijden gespeeld worden. Gemiddeld is dit ongeveer 2 wedstrijden per dag. Voor de Nederlanders is het overigens even geleden dat ze deel namen aan het grootste eindtoernooi voor landen. Dit dateert namelijk op 2014 in Brazilië waar Nederland de halve finale verloor van Argentinië. Nederland speelt de eerste wedstrijd tegen Senegal (21 november), daarna tegen Ecuador (25 november) en tegen Qatar (29 november).

Er zijn 8 poules van 4 teams die starten aan het toernooi. Na 3 wedstrijden zullen de nummer 1 en 2 doorgaan naar de knock-out fase. Dan wordt er één wedstrijd gespeeld totdat er een team gekroond wordt tot wereldkampioen. De finale zal gespeeld worden op zondag 18 december om 16:00 (Nederlandse Tijd) in Lusail.

Kernwaarden van het WK

De FIFA heeft naar buiten gebracht dat er gestreefd zal worden om een duurzaam en CO2-neutraal sportevenement te organiseren. Er wordt onder meer gebruik gemaakt van groene energie, wordt er veel focus gelegd op het scheiden en recyclen van afval en op waterbesparing.

Daarnaast zijn de gebouwen zo ontworpen, dat ze een minimale impact hebben op het milieu. Het is gepositioneerd waardoor het uitgebreide openbaar vervoersnetwerk zeer efficiënt ingezet kan worden. Op de wedstrijddagen hebben mensen met een wedstrijdticket de mogelijkheid om gratis het openbaar vervoer te gebruiken om zo bij de stadion te komen.

De WK sport weddenschappen

Naast het supporteren van jouw favoriete land is het ook mogelijk om een sport weddenschap af te sluiten om naast het plezier ook meer spanning te creëren. Tijdens deze periode worden speciale bonussen gegeven, leuke quoteringen en is het mogelijk om een extra zakcentje te verdienen.

Wedden op WK voetbal 2022 wedstrijden in Qatar? Info over quoteringen, favorieten voorspellen en tips van de bookmakers vind je op onze online bookmaker pagina >>

Lees meer
Schrijf je in voor het laatste sportweddenschappen nieuws en ontvang direct een Maximale Bonus van €50 bij een populair online bookmaker!
Spelen met een bonus?