1

Wedden op Formule 1

Het volgen van een formule 1 race is razend spannend. De hoge snelheden in combinatie met het aanwezige risico zorgt ervoor dat je op het puntje van je stoel zit. Maak een race nu nóg spannender door er een voorspelling aan vast te koppelen. Voorspel op een winnaar of één van de andere mogelijkheden. Op deze pagina leggen we uit hoe het allemaal werkt met weddenschappen bij de formule 1, hoe je het beste kunt beginnen en welke strategie je kunt hanteren. Max Verstappen of Lewis Hamilton, wie kies jij?!

Formule 1 – waar kun je wedden?

Het plaatsen van een formule 1 weddenschap kun je snel en eenvoudig doen bij een online bookmaker. Er zijn tal van verschillende online goksites waar jij een weddenschap kunt afsluiten. Ontdek de beste noteringen en wed opties en ga aan de slag.
Veel mensen denken dat het lastig is om te wedden op formule 1. Dit is echter niet het geval. Bij de bookmakers word je middels een paar duidelijke stappen door het complete inschrijfproces begeleidt. Zodra je ingeschreven staat kun je vervolgens direct aan de slag. Overigens kun je als nieuwe speler ook profiteren van een startbonus, deze is altijd mooi meegenomen. Kies een evenement / race waarop je een weddenschap wilt afsluiten en kies vervolgens uit één van de vele weddenschappen die beschikbaar zijn. Iedere weddenschap heeft zijn eigen noteringen en kenmerken.

Kies een strategie voor je F1 gok!

Bij het afsluiten van weddenschappen bij de formule 1 is het erg verleidelijk om in te zetten op de underdogs van de race. Deze heeft namelijk een enorme notering. Echter zijn er bij de formule 1 normaliter 4 á 6 wagens en coureurs die telkens kanshebber zijn om een race te winnen. Het is dus onverstandig om je geld in te zetten op coureurs die de race normaliter toch niet zullen winnen. Zoek naar weddenschappen die reëel zijn en vergroot je kans.

Kijk hiervoor niet direct naar de pole position van een race. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 40 tot 50% van de racers die vanaf pole position starten, de race ook daadwerkelijk winnen. Bovendien zijn er betere noteringen te vinden bij coureurs die niet vanaf pole position vertrekken. Andere aspecten zoals bijvoorbeeld het circuit waarop geracet wordt en de banden van teams, kunnen meegenomen worden in jouw keuze.

Naast het wedden op de uiteindelijke winnaar kun je er ook voor kiezen om in te zetten op de constructeurs titel. Je kunt per race namelijk kiezen welke constructeur de wedstrijd wint. Hierbij zal de notering wel iets lager zijn ten opzichte van één individu.

(Live) F1 uitslagen voorspellen

Iedere formule 1 race beschikt over zijn eigen specials aan. Deze variëren van 'head to head' weddenschappen tot aan weddenschappen tijdens de kwalificaties voor een race. Iedere formule 1 race gaat namelijk gepaard met trainingen en kwalificaties om de startpositie te bepalen. Op basis van de ontwikkelingen gedurende trainingen en kwalificaties kan tevens de notering van een coureur beïnvloeden.

Nóg meer spanning tijdens een formule 1 race? Het is mogelijk. Overweeg eens om live weddenschappen af te sluiten tijdens een race. Je kunt de wedstrijd live volgen en tegelijkertijd een weddenschap afsluiten. Anticipeer op ontwikkelingen gedurende de race en profiteer van de unieke kansen die live wedden biedt. Er zijn tal van verschillende online goksites die voortdurend de online notering aanpassen aan de hand van de omstandigheden en ontwikkelingen tijdens een race.

Ga je liever voor de lange termijn planning? Voorspel dan aan het begin van het seizoen wie de formule 1 wereldkampioen zal worden. Dit is een interessante optie omdat de noteringen bepaald zullen worden op basis van prestaties uit het voorgaande jaar. Gedurende het seizoen zullen de noteringen nog meerdere malen aangepast worden naar de ontwikkelingen die zich tijdens het seizoen voordoen.

Lees meer
Schrijf je in voor het laatste sportweddenschappen nieuws en ontvang direct een Maximale Bonus van €50 bij een populair online bookmaker!
Spelen met een bonus?