1

Wedden op kickboksen / Muay Thai / Glory

Op het gebied van vechtsporten zijn er tal van verschillende soorten sporten. Iedere sport heeft zijn eigen stijl en kenmerken. De meest kenmerkende overeenkomst die de vechtsporten uit dit artikel met elkaar hebben is dat op iedere sport weddenschappen afgesloten kunnen worden. In dit artikel bespreken we alle verschillende soorten vechtsport.

Wat is kickboksen?

Van oorsprong is het kickboksen ontstaan uit de combinatie Karate en Muay Thai. Vervolgens heeft de vechtsport zich verspreid in Amerika & Europa en inmiddels is kickboksen al enkele jaren enorm populair in Nederland. Kickboksen is een zogeheten stand-up vechtsport die een mix is van Karate en Muay Thai. De krachtige trappen van Karate worden gecombineerd met behendige handwerk.

Ook het afsluiten van weddenschappen op kickboks wedstrijden is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Je kunt jouw voorspelling inzetten bij een bookmaker. Hier kun je met jouw geld tegen de meest gunstige quoteringen een weddenschap afsluiten.

Een kickboks wedstrijd is niet zo maar een willekeurige matchup. De sporters zijn ingedeeld in categorieën. Deze categorieën zijn gemaakt op basis van gewichtsklassen. Iedere gewichtsklasse heeft zijn eigen stijl en kenmerken. Bovendien heeft iedere gewichtsklasse zijn eigen kampioen. De gewichtsklassen bij kickboksen zijn veder-, licht-, welter-, midden-, lichte zwaar- en zwaargewicht.

Veelzijdige vechtsport – Muay Thai

Veel grote vechtsporten zijn afkomstig uit Aziatische landen. Eén van deze vechtsporten is Muay Thai. Deze eeuwenoude vechtsport is ontstaan vanuit de gewapende vechtkunst en wordt al eeuwenlang beoefend. Bij deze sport werden vechters getraind om naast hun wapens, ook hun lichaam te kunnen gebruiken in de strijd. Muay Thai beschikt zelfs over enkele dodelijke technieken. Deze mogen logischerwijs in het moderne vechten niet toegepast worden.

Deelnemers zijn zodoende gebonden aan diverse regels. Je mag als vechter gebruikmaken van je vuisten, benen of ellebogen. Zo lijkt Thaiboksen heel erg op kickboksen, alhoewel er verschillen zijn in de regels met het gebruik van benen en ellebogen. Muay Thai wordt gezien als één van de meest effectieve vechtsporten van het moment en is altijd erg spectaculair. Enkele bekende Muay Thai sporters zijn Peter Smit en Ibrahim Aarab.

Alles over wedden op Glory wedstrijden

De grootste kickboksorganisatie van de wereld is zonder twijfel Glory. Deze vechtorganisatie heeft grootmachten als Rico Verhoeven en Badr Hari onder contract staan en organiseert vrijwel iedere maand een groot evenement met wedstrijden waarop je geld kunt inzetten. Er zijn verschillende mogelijkheden op het gebied van wedden bij Glory. Zo is het voorspellen van de winnaar van een gevecht de meest populaire optie. Daarnaast kun je ook geld inzetten op de winnaar per ronde of in welke ronde het gevecht gaat eindigen of hoeveel rondes het gevecht in zijn totaliteit zal duren. Dit noemen we een Over/Under weddenschap. Hierbij voorspel je dus het aantal rondes dat een gevecht zal duren. Ook kun je nog wedden op de wijze waarop een wedstrijd zal eindigen. Een wedstrijd kan namelijk eindigen met een knock-out, technische knock-out of een diskwalificatie.

Je kunt kiezen om jouw weddenschap voorafgaand aan een kickboks wedstrijd af te sluiten. Wil je meer spanning? Kies dan voor een live weddenschap. In dit geval plaats je weddenschappen tijdens het gevecht zelf.

Uitslagen juist voorspellen: enkele tips

Wanneer je wilt gaan gokken is het mogelijk om jouw kansen te vergroten met behulp van je kennis over de zowel de achtergrond als regels van het kickboksen. Het is belangrijk om dit uit te breiden met eigen onderzoek. Kijk naar de huidige conditie van een bokser in combinatie met zijn vechtgeschiedenis. Op deze manier krijg je inzicht in hun sterktes en zwaktes. Het is namelijk erg belangrijk om een bokser goed te kennen. Zo weet je hoeveel kans je met jouw favoriet maakt ten opzichte van zijn of haar tegenstander.

Lees meer
Schrijf je in voor het laatste sportweddenschappen nieuws en ontvang direct een Maximale Bonus van €50 bij een populair online bookmaker!
Spelen met een bonus?