1

Triple Crown

De Triple crowns in de paarden racerij

De Triple Crown in het paardenrennen staat voor het in een jaar winnen van de drie zwaarste races die er gehouden worden. Er bestaan er 2 waarvan er 1 in de Verenigde Staten is en een in Engeland. Wij zullen beide kort beschrijven.

Triple Crown Verenigde Staten

Het winnen van één van de meest bekende paardenraces, is al een prestatie. Maar het winnen van drie beroemde paardenraces in Amerika is exceptioneel! De Amerikaanse Triple Crown draait om de Kentucky Derby, de Preakness Stakes en de Belmont Stakes. Van mei tot begin juni strijden de paarden om de prestigieuze titel. Het gebeurd zelden en de laatste keer dat het gebeurde was in 1978 toen jockey Steve Cauthen erin slaagde met het paard Affirmed deze gewilde titel binnen te halen. In totaal is het in de 130 jarige historie slechts 11 paarden gelukt deze titel te behalen.

De drie races worden ieder jaar weer wereldwijd door miljoenen mensen gevolgd. Zowel door paardenliefhebbers als door liefhebbers van weddenschappen. Een weddenschap plaatsen? Kies een door ons geselecteerde online bookmaker die u vindt op de bookmaker review pagina.

Triple Crown Engeland

Naast Amerika wordt er ook in Engeland ieder jaar weer gestreden om de Triple Crown. Paarden en jockeys strijden tijdens de 2,000 Guineas Stakes, de Epsom Derby en de St. Leger Stakes in Doncaster om de titel. Lukt het een paard alle drie de races binnen te slepen, dan heeft deze het aller hoogste bereikt dat mogelijk is in de Engelse paarden wereld. In de bijna 200 jaar dat de races worden georganiseerd is het maar 15 paarden gelukt de Triple Crown te winnen.

De races worden gehouden vanaf eind maart tot september en nemen dus een iets langere tijd in beslag dan de Amerikaanse. Dit betekend dat deze titel nog lastiger te winnen is als de Amerikaanse versie, omdat er in die tussentijd veel met het paard kan gebeuren. De meeste winnaars komen dan ook uit de eerste 50 jaar van het bestaan. In de laatste 100 jaar zijn er slechts 5 winnaars van de Tripple Crown. Een andere reden kan zijn dat veel goede paarden die tijdens de eerste 2 races goed presteren ingezet worden in races op andere continenten. In de laatste race nemen daarom vaak andere paarden deel dan in de eerste 2.

Triple Crown weddenschappen

Denkt u dat u een echte paardenkenner bent en wijst uw gevoel naar een van de jockeys of paarden? Plaats dan uw weddenschap via een van de online bookmaker die u vindt op deze website. Wij hebben reviews van de meest betrouwbare bookmakers met de beste quotes.

Maar ook indien u nieuw bent in het wedden op paardenraces dan bent u hier juist. Het volgen van de tripple crown is een goede start, omdat er enorm veel informatie op internet over te vinden is. Het is leuk om dit alles op de voet te volgen. En als de races echt plaats vinden bent u zo goed van alle feiten op de hoogte dat de races nog spannender zijn om te volgen.

Lees meer
Schrijf je in voor het laatste sportweddenschappen nieuws en ontvang direct een Maximale Bonus van €50 bij een populair online bookmaker!
Spelen met een bonus?