1

The Melbourne Cup

The Melbourne Cup

Het organiseren van paarden races gebeurt over de hele wereld. Zo ook in Australië waar The Melbourne Cup wordt gehouden. De Melbourne cup is de bekendste paardenrace van Australië, en wordt aandachtig gevolgd door zowel paardenliefhebbers & gokkers.

Prijzengeld

Deze bekende paardenrace, wordt niet alleen gevolgd door mensen uit 't land zelf, maar wordt daarnaast ook gevolgd door mensen in de rest van de wereld.

De Melbourne cup vindt ieder jaar plaats op de eerste dinsdag van november. Het evenement is zo populair in Australië dat zelf “the race that stops the nation” wordt genoemd. 80% van de Australiërs stopt s'middags met werken om naar de race te kijken.

De race wordt verreden over 3200 meter (2 mijl). De Melbourne Cup is een handicap race, wat betekend dat de paarden een bepaald gewicht mee krijgen om de kansen voor iedereen gelijk te krijgen. Dit maakt het strijden tussen de paarden en jockeys het eerlijkste waardoor iedereen even veel kans op het winnen van de race.  Natuurlijk wordt de race zo veel moeilijker te voorspellen. Het plaatsen van een weddenschap met een juiste voorspelling is enorm lastig en een echte uitdaging.

Een weddenschap afsluiten op de Melmourne Cup? Bij iedere online bookmaker die je op deze website terug vindt kun je je weddenschap plaatsen. Tip van ons: bepaal van tevoren welke weddenschap je wil afsluiten en kijk vervolgens naar de quotes die iedere bookmaker geeft. Voor alle bookmakers vindt je hier onze reviews.

Lees meer
Schrijf je in voor het laatste sportweddenschappen nieuws en ontvang direct een Maximale Bonus van €50 bij een populair online bookmaker!
Spelen met een bonus?