1

Breeders Cup

Breeders Cup: een weddenschap afsluiten?

Bent u een paardensport liefhebber? De Breeders Cup is een paarden race evenement dat ook bij de niet kenner enige herkenning zal oproepen. Dit is in ieder geval uw kans om deze wereldberoemde race te leren kennen!

Haast iedere sport heeft wel een evenement waarmee het seizoen van de sport wordt afgesloten. De Amerikaanse paardenracerij heeft hiervoor Breeders Cup voor in het leven geroepen en wordt ieder jaar in november gehouden. De Breeders Cup is gestart in 1982 en trok direct vanaf het begin duizenden bezoekers omdat er vele records werden gebroken. Naast de records zijn ook de prijzen die gewonnen kunnen worden bijzonder hoog. Omdat het prijzengeld zo interessant is trekt het evenement niet alleen de top paarden van het Amerikaanse continent aan, maar komen ook veel toppaarden uit Europa en andere delen van de wereld over vliegen.

De Breeders Cup is niet een race, maar een serie van 14 paarden races die eerst op een dag, maar sinds 2007 over 2 dagen worden gehouden. Ieder jaar wordt het evenement op een andere locatie gehouden. Door het enorm hoge prijzengeld worden alleen de beste paarden toegelaten tot iedere wedstrijd. Zo ontstaat er ieder jaar weer een deelnemers veld dat ongekend is op de wereld. Het prijzengeld varieert per race van $500.000 tot $5.000.000 voor de laatste afsluitende Breeders Cup classic race. Iedere race wordt gehouden voor een specifieke leeftijd & sekse paarden. In de toekomst zal het aantal wedstrijden nog verder worden uitgebreid, waardoor het evenement alleen maar interessanter wordt om te volgen.

Omdat de paarden vaak nooit tegen elkaar hebben gelopen is het lastig te voorspellen wat de uitslag van een wedstrijd zal zijn. Het is daardoor een enorme uitdaging een juiste weddenschap af te sluiten op een van de races van de Breeders Cup. Dit is een van de redenen waarom de Breeders Cup vooral populair is bij de echte kenners en niet zo zeer bij weddenschap liefhebbers die maar af en toe eens een weddenschap afsluiten. De bedragen waarom gewed worden zijn daardoor een stuk hoger dan bij andere paardenraces.

Online Weddenschappen afsluiten

Veel online bookmakers geven u de mogelijkheid om naast weddenschappen af te sluiten ook het evenement rechtstreeks te volgen via een online stream. Kijk hiervoor op de websites van een van de door ons aanbevolen online bookmakers elders op deze website. Ook om meer te weten te komen over de Breederscup of een weddenschap af te sluiten op een van de paardenraces kunt u onze geselecteerde bookmakers bezoeken. Tip van ons: Er is vaak nogal wat verschil tussen de quotes die de diverse bookmakers geven op een specifieke weddenschap die u wil afsluiten. Kijk daarom altijd voor u een weddenschap af sluit of een andere bookmaker niet een betere quote geeft. Dit kan als u wint behoorlijk wat schelen. Alle door ons aanbevolen bookmakers vindt u op onze bookmaker review pagina.

Lees meer
Schrijf je in voor het laatste sportweddenschappen nieuws en ontvang direct een Maximale Bonus van €50 bij een populair online bookmaker!
Spelen met een bonus?