1

Wedden op MMA / UFC

Niet iedereen is erg bekend met de vechtsport MMA (Mixed Martial Arts) van de UFC (Ultimate Fight Championships). De sport is de afgelopen jaren steeds populairder geworden en worden met name in de Verenigde Staten intensief gepromoot. Je zou de vechtsport kunnen vergelijken met de tijd waarin gladiatoren het in grote stadions het tegen elkaar opnamen. Alleen wordt er bij MMA geen gebruik gemaakt van wapens. De sport is een mix van verschillende stijlen van vechtsport door elkaar. Kenmerkend aan de sporten is het beperkt aantal regels. In dit artikel laten we je kennismaken met de vechtsport en bespreken we een aantal mogelijkheden voor weddenschappen.

De oorsprong van UFC & MMA

De UFC werd eind vorige eeuw opgericht in de Verenigde Staten. Al snel werd duidelijk dat als je een succesvol vechter wou zijn in deze sportbond, je meerdere vecht stijlen diende te beheersen. Zodoende ontstonden er steeds meer allround vechters die elkaar staand of op de vloer konden bestrijden. Op deze manier is als het ware Mixed Martial Arts ontstaan.

Een gevecht begint altijd in de staande houding en vindt plaats in een octagon. Dit is een achthoekige ring die afgesloten is met een soort hekwerk dat door de vechters gebruikt kan worden in de strijd. Een normaal gevecht zal 3 rondes van 5 minuten duren. Indien er gevochten wordt om een wereldtitel zijn dit automatisch 5 rondes. Na iedere ronde is er bovendien een pauze van 1 minuut. Tijdens deze pauze kunnen vechters opgelapt worden, op adem komen en nieuwe tactieken bespreken.

Enkele bekende namen in de wereld van UFC / MMA zijn Conor McGregor, Ronda Rousey en Max Holloway.

Welke bonden zijn er nog meer?

MMA wedstrijden worden door verschillende bonden georganiseerd. Deze bonden zorgen ervoor dat de liefhebbers van de sport de hardste en meest uitdagende gevechten te zien krijgen. Echter is dit niet altijd mogelijk door de verschillende bonden waar de vechters bij ingeschreven staan. De meest bekende bond is ongetwijfeld de UFC. Enkele andere grote organisaties zijn Bellator MMA, ONE Championship en WSOF (World Series Of Fighting).

Bij UFC, de meest bekende bond, valt het meeste geld te verdienen. Dit geldt niet alleen voor de vechters die aan de bond verbonden zijn. Ook de fans die graag een gokje willen wagen op UFC valt er veel meer geld te verdienen dan bij de andere organisaties, omdat er meer aanbod aan weddenschappen is.

Naast de diverse bonden zijn er ook verschillende gewichtsklassen waarin gevochten worden. Deze beginnen bij strawweight tot en met 52,2 kg en eindigen bij het heavyweight tot en met 120,2 kg. Hiertussen bevinden zich diverse gewichtsklassen met ieder zijn eigen favorieten en kenmerken. De gewichtsklassen zijn er om eerlijke gevechten te kunnen realiseren.

Waar en hoe wedden?

Tegenwoordig vindt het plaatsen van weddenschappen vrijwel in zijn geheel online plaats. Je kunt logischerwijs niet iedere keer naar Las Vegas voor een weddenschap. Er zijn diverse online aanbieders die het mogelijk maken om een weddenschap op UFC of MMA te kunnen plaatsen. Vaak hoef je alleen maar een account aan te maken. Op deze manier kun je vanaf de bank jouw weddenschappen plaatsen en beheren. Ook vind je online tal van bruikbare tips op het gebied van vechtsporten. Verkrijg inzicht in de sterktes en zwaktes van vechters en analyseer de verschillende stijlen die de vechtsport heeft voordat je een definitieve weddenschap plaatst.

Je kunt op alle gevechten van de UFC geld inzetten. De meest voorkomende weddenschap is om te bepalen wie de winnaar van een gevecht gaat worden en in welke ronde een gevecht gewonnen gaat worden. Daarnaast is het ook erg populair om te wedden op het totaal aantal rondes dat een gevecht gaat duren. Meestal zijn de opties minder dan 2,5 of meer dan 2,5 rondes. Dan is er ook nog de proposition weddenschap. Dit heeft betrekking op een gebeurtenis die tijdens een gevecht plaatsvindt maar niet direct invloed heeft op degene die het gevecht gaat winnen. Denk hierbij aan het aantal takedowns of knock downs tijdens het gevecht.

Het plaatsen van weddenschappen kan tevens ook live. Op deze manier is het volgen van een wedstrijd nóg spannender. Dankzij de vele online mogelijkheden om te kunnen inzetten kun jij overal ter wereld jouw weddenschappen plaatsen en volgen. Om een weddenschap zo gunstig mogelijk te maken is het verstandig om gebruik te maken van bonussen en gratis weddenschappen.

Lees meer
Schrijf je in voor het laatste sportweddenschappen nieuws en ontvang direct een Maximale Bonus van €50 bij een populair online bookmaker!
Spelen met een bonus?