1

Preakness Stakes

De Preakness Stakes behoort tot de meest prestigieuze paardenraces wereldwijd en wordt jaarlijks gehouden in Baltimore, Maryland, Verenigde Staten. Dit evenement bestaat al meer dan 145 jaar en trekt paardenliefhebbers en sportliefhebbers van over de hele wereld aan. In dit artikel verkennen we de historie van de Preakness Stakes, de racebaan en de deelnemende paarden en jockeys.

Geschiedenis van de Preakness Stakes

De Preakness Stakes vond voor het eerst plaats in 1873, slechts twee jaar na de eerste Kentucky Derby. De wedstrijd is vernoemd naar het paard Preakness, dat in 1868 op de huidige baan een race won. Maryland Governor Oden Bowie, de oprichter van de Preakness Stakes, wilde een evenement opzetten dat de paardensport in Maryland naar een hoger niveau zou tillen.

De eerste Preakness Stakes bestond uit zeven deelnemers en kende een prijzengeld van $2.050. Survivor, het winnende paard, behaalde een indrukwekkende voorsprong van 10 lengtes. Sindsdien is de Preakness Stakes uitgegroeid tot een wereldwijd gerenommeerd evenement met deelnemers en toeschouwers uit alle windstreken.

De Preakness Stakes Racebaan

De Preakness Stakes-racebaan bevindt zich op de historische Pimlico Race Course, die in 1870 zijn deuren opende. De baan, met een lengte van 1,91 kilometer en een ovale vorm, heeft meer dan 145 Preakness Stakes-evenementen gehost.

Beroemde Preakness Stakes Winnaars

Door de jaren heen zijn er tal van legendarische winnaars van de Preakness Stakes geweest. Secretariat behoort tot de meest beroemde winnaars; in 1973 won hij de race met een recordtijd van 1:53. Een ander bekend paard is American Pharoah, die in 2015 uitgroeide tot de eerste Triple Crown-winnaar in 37 jaar.

Enkele andere beroemde winnaars zijn:

  • War Admiral (1937)
  • Whirlaway (1941)
  • Citation (1948)
  • Seattle Slew (1977)
  • Affirmed (1978)
  • Justify (2018)

De Paarden

De deelnemende paarden aan de Preakness Stakes zijn 3 jaar oud en worden van jongs af aan getraind om topprestaties te leveren. De race maakt deel uit van de US Triple Crown, een reeks van drie klassieke paardenraces die elk jaar in mei en begin juni plaatsvinden. Deze races genieten het hoogste aanzien en kennen de hoogste prijzenpot in de Amerikaanse paardenraces.

Verband met Weddenschappen

Wat heeft de Preakness Stakes te maken met weddenschappen? Heel veel! De Preakness Stakes is bekend om de aanzienlijke bedragen waarvoor weddenschappen worden afgesloten - we spreken hier niet over een paar centen, maar over miljoenen dollars wereldwijd.

Wedden op de Preakness Stakes

U kunt nu ook uw eigen weddenschap plaatsen op de Preakness Stakes. Het enige wat u hoeft te doen, is een account aanmaken bij een online bookmaker en uw inzet plaatsen op een van uw favoriete paarden of jockeys. Tip: zoekt u de juiste bookmaker om een weddenschap te plaatsen? Op onze website vindt u alle Nederlandse bookmakers die het mogelijk maken om op een veilige manier een weddenschap af te sluiten.

Lees meer
Schrijf je in voor het laatste sportweddenschappen nieuws en ontvang direct een Maximale Bonus van €50 bij een populair online bookmaker!
Spelen met een bonus?