1

Handleiding voor het plaatsen van weddenschappen

Sportweddenschappen, waarom je die eigenlijk? Mensen hebben verschillende redenen om te wedden op sportwedstrijden. Sommige vinden het leuk om op hun favoriete team te zetten, zodat deze wedstrijd nog spannender wordt gemaakt, terwijl andere het weer leuk vinden om er een zakcentje aan te verdienen. Buiten recreatief online wedden op sportwedstrijden zijn er ook genoeg mensen die er geld aan proberen te verdienen. In sommige gevallen lukt dit ook, maar dan moet je er wel veel werk in onderzoek steken en verstand van zaken hebben. In dat geval is het ook handig dat je gebruik maakt van wed strategieën. Dit kan namelijk je kansen op winst flink verhogen. In deze artikelen gaan we dieper op de weddenschappen in. Welke mogelijkheden zijn er, hoe werken ze en wat zijn de strategieën die je kunt toepassen om je kansen te vergroten.

De sportweddenschap

Allereerst moet je natuurlijk weten waar je op gaat wedden. Welke sport en welke wedstrijden zijn er dit weekend? Wanneer speelt je favoriete team. Zodra je weet op welke wedstrijden je gaat wedden heb je in de wedstrijden echter ook nog keuzes te maken. Wie gaat het meeste scoren? Hoeveel doelpunten vallen er in deze wedstrijd? Dat zijn de vragen die je aan jezelf kunt stellen. Zo zijn er natuurlijk elk weekend enorm veel wedstrijden en ook enorm veel keuzes om te wedden. Ga er dus rustig voor zitten en kijk in de nieuws sectie wat voor jou het beste te voorspellen is. Ook met het oog op je favoriet natuurlijk. Of zet in op een wedstrijd die je gaat kijken. Dit maakt het live kijken nog spannender.

Als je eenmaal je wedstrijden hebt gevonden waar je op in wil gaan zetten, dan is het tijd om het bedrag te bepalen wat je in wil gaan zetten. Hoe hoger het bedrag dat je inzet, hoe hoger natuurlijk het winst bedrag kan zijn. Bedenk wel dat je hier het risico loopt meer te verliezen. Een goede optie zou dan kunnen zijn om in te zetten op een aantal verschillende wedstrijden in plaats van één wedstrijd.

Live wedden

Naast het uitzoeken welke weddenschap je gaat doen kun je ook zogenaamd live wedden. Als je een wedstrijd aan het kijken bent en deze spannender wilt maken, dan kun je tijdens de wedstrijd vaak nog inzetten. Veel mensen wedden ook live, omdat zij dan een beter beeld hebben wat de uitkomst gaat zijn. Dit kan daarmee ook een strategie zijn om zo een winstgevende bet te krijgen.

Registreren bij de bookmaker

Als je eenmaal klaar bent om te gaan wedden moet je een bookmaker uitzoeken. Dit is een online bedrijf dat sport weddenschappen aanbiedt. De keuze van je bookmaker is belangrijk. De ene bookmaker biedt namelijk betere quoteringen aan dan andere. Dit kan echter per weddenschap weer verschillen. Het is dus goed om eerst te vergelijken welke bookmaker je kiest voor het plaatsen van een bepaalde weddenschap. Het kan daarom ook lonen om je bij meerdere bookmakers aan te melden. Tevens is het slim om te kijken naar de bookmaker die de beste welkomstbonus aanbiedt. Sommige bookmakers geven tot wel 100% stortingsbonus met een maximum dat vaker boven de €100,- kan uitkomen. Ook kun je uitzoeken welke bookmaker andere bonussen geeft naast de welkomstbonus. Dit kan een stortingsbonus zijn, zoals de welkomst bonus. Maar vaste spelers krijgen soms ook de mogelijkheid voor het plaatsen van een gratis weddenschap.

Tegenwoordig zijn er enorm veel online bookmakers te vinden waar je een weddenschap op een voetbal wedstrijd of de paarden sport kunt afsluiten. Je hebt dus genoeg keuze, maar let wel op dat niet elke bookmaker even goed te trouwen is. Doe daarom altijd eerst wat research naar het bedrijf waar je een account gaat aanmaken. Zoek bijvoorbeeld reviews en gebruikers ervaringen op. Zo kom je achter de sterke en zwakke punten van een bookmaker en kun je vaak aan de hand van deze beoordelingen beslissen of een bookmaker te vertrouwen is. Zoals eerder aangegeven kun je ook relatief eenvoudig een account bij verschillende bookmakers aanmaken om altijd quotes te kunnen vergelijken. Mocht een bookmaker je dus niet bevallen dan kun je jouw account ook gemakkelijk stopzetten en eventueel een andere zoeken.

Nog een belangrijk punt waar je op moet letten is waar je de minste commissie over je behaalde winst hoeft te betalen. Er zijn meerder bookmakers te vinden waar je geen commissie hoeft te betalen. Bij het aanmelden is het belangrijk dat je je juiste gegevens invult. Dit is met name van belang om het uitbetaal proces zo vlot en probleemloos mogelijk te laten verlopen. Meld je aan met een werkend e-mailadres en gegevens waar je identiteit aan kan worden gerelateerd, zoals geboortedatum, woonplaats etc. Het komt nog wel eens voor dat er door spelers geklaagd wordt over trage of niet uitgevoerde uitbetalingen. Dit is in veel gevallen echter te relateren aan niet corresponderende gegevens, waardoor uitbetalingen niet uitgevoerd kunnen worden. Let hiermee dus op!

Niet wedden onder 18 jaar

Eerder kon je nog een account aanmaken bij bookmakers zonder dat je jouw identiteit moest bevestigen, maar tegenwoordig is dit altijd het geval. Dit komt omdat er relatief veel -18 jarigen op gok portalen actief waren en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ga dan ook niet wedden op sportwedstrijden als je nog geen 18 jaar of ouder bent!

Geld op je account zetten en winst uitkeren

Als je eenmaal een account hebt geregistreerd en je bent klaar voor het plaatsen van een weddenschap, dan moet je eerst geld op je account zetten. Bij vrijwel elke bookmaker is het gemakkelijk uit te vinden hoe en waar je geld op je account kunt zetten. Doe dit met een betaalmethode die voor jou het beste werkt en die natuurlijk veilig is. Bij de grootste bookmakers kun je altijd gebruik maken van grote en vertrouwde betaalmethodes, zoals iDEAL, creditcard (Visa / Mastercard) en zelfs Paypal. Mocht je geld willen uitkeren naar je rekening dan is dit vaker ietsje moeilijker te vinden. Meestal staat dit onder het kopje ‘account’. Let op! Je kunt meestal alleen geld terug storten naar de rekening waar je ook het geld mee op het account hebt gezet. Je eigen rekening dus. Meestal kun je maar één keer een rekening kiezen waar je het geld op terug wilt krijgen. Mede daarom is het belangrijk dat je gegevens kloppen!

Quoteringen

Als je gaat wedden op sportwedstrijden krijg je te maken met quoteringen. Een quotering is in feite de factor van het uitgekeerde geldbedrag dat je wint als je weddenschap juist is. Dit hangt natuurlijk ook af van je inzet. De quotering wordt bepaalde door de bookmaker op basis van de moeilijkheidsgraad van een weddenschap. Hoe risicovoller de bookmaker de bet acht, hoe hoger de quotering. Zo proberen bookmakers je te verleiden op risicowedstrijden in te zetten, aangezien deze de grootste kans hebben om anders uit te komen. Er zijn verschillende weergave vormen van quoteringen. Zo heb je decimale, fractionele en Amerikaanse quoteringen. Elke quotering komt echter op hetzelfde neer en bij de meeste bookmakers kun je kiezen van welke je quoteringsweergave je gebruik wil maken. In de EU wordt veel gebruik gemaakt van decimale quoteringen, terwijl in Engeland veel gebruik wordt gemaakt van fractionele quoteringen. Ook Amerikaanse bookmakers hebben weer een eigen systeem.

Strategieën & waarde

We zullen je nu iets vertellen over de mogelijkheden van strategisch weddenschappen plaatsen. Dit is gericht spelen met de lange termijn uitkomst in gedachten. Je gebruikt een strategie om over een bepaalde tijd zo veel mogelijk geld te winnen met het wedden op sport wedstrijden. Het kan best zo zijn dat er periodes zijn waarin weinig wint, maar door het volgen van je strategie zul je toch uiteindelijk een goede winst kunnen behalen. Als je op goed geluk gaat gokken met een groot bedrag heb je de kans om een groot bedrag te winnen, maar je heb je ook grote kans ineens een groot bedrag kwijtraken. Vandaar dat strategisch wedden vrijwel altijd een betere optie is. Vragen die je hierbij kan stellen zijn: Hoeveel is mijn inzet? Hoeveel geld reserveer ik voor deze strategie? Welk type weddenschap moet ik kiezen? Er zijn meerdere strategieën voor het wedden op voetbal en hier behandelen we de meest gebruikte strategieën. Strategieën die hier aan bod komen zijn:

  • Value betting
  • Surebet strategie
  • In de laatste fase inzetten
  • De verdubbel strategie

Veel voorkomende weddenschappen

In deze gids behandelen we ook de meest voorkomende weddenschappen. Dus de weddenschappen die onder de spelers als populaire weddenschappen worden gezien. Het is niet per se zo dat hier ook het meeste geld mee is te winnen. Toch vinden veel spelers deze weddenschappen het leukste om te plaatsen. Denk hierbij aan weddenschappen als:

  • Moneyline
  • Over en under bets
  • Wedden met een handicap op een bepaald team
  • Asian handicap
  • Futures weddenschappen
  • Parley weddenschappen.

Met deze kennis zul je snel inzicht krijgen in de vele mogelijkheden die je hebt en voor jou de juiste bets kunnen plaatsen. Veel plezier alvast met spelen!

Lees meer
Schrijf je in voor het laatste sportweddenschappen nieuws en ontvang direct een Maximale Bonus van €50 bij een populair online bookmaker!
Spelen met een bonus?