1

Belmont Stakes

De Belmont Stakes is een gerenommeerd paardensportevenement dat elk jaar wordt gehouden in Elmont, New York, Verenigde Staten. Deze prestigieuze race, die al meer dan 150 jaar bestaat, trekt paardenliefhebbers en sportenthousiastelingen van over de hele wereld. In dit artikel onderzoeken we de historie van Belmont Stakes, de racebaan en de deelnemende paarden en jockeys.

Geschiedenis van de Belmont Stakes

De Belmont Stakes vond voor het eerst plaats in 1867 en is daarmee de oudste race uit de Triple Crown-serie. De race is vernoemd naar August Belmont, een vooraanstaand financier en paardenliefhebber uit de 19e eeuw. Het doel van het evenement was om de paardensportcultuur in New York te versterken en uit te breiden.

De eerste Belmont Stakes had acht deelnemende paarden en een prijzengeld van $1.500. De race werd gewonnen door Ruthless, een merrie die met slechts een neuslengte voorsprong zegevierde. Sindsdien heeft de Belmont Stakes zich ontwikkeld tot een internationaal bekend evenement met deelnemers en toeschouwers van over de hele wereld.

De Belmont Stakes Racebaan

De racebaan van Belmont Stakes bevindt zich op Belmont Park, dat in 1905 zijn deuren opende. De baan, met een lengte van 2,41 kilometer en een ovale vorm, staat ook bekend als "The Championship Track" en is gastheer geweest van talloze historische races.

Beroemde Winnaars van Belmont Stakes

Door de jaren heen heeft de Belmont Stakes veel legendarische winnaars voortgebracht. Secretariat, een van de meest bekende winnaars, won de race in 1973 met een ongeëvenaard record van 2:24. Een ander beroemd paard is American Pharoah, die in 2015 de eerste Triple Crown-winnaar werd in 37 jaar.

Enkele andere opmerkelijke winnaars zijn:

  • War Admiral (1937)
  • Whirlaway (1941)
  • Citation (1948)
  • Seattle Slew (1977)
  • Affirmed (1978)
  • Justify (2018)

De Paarden

De paarden die deelnemen aan de Belmont Stakes zijn 3 jaar oud en worden van jongs af aan getraind om te excelleren in de races. De race maakt deel uit van de US Triple Crown, een reeks van drie klassieke paardenraces die elk jaar in mei en begin juni plaatsvinden. Deze races genieten het hoogste aanzien en kennen de hoogste prijzenpot in de Amerikaanse paardenraces.

Relatie met Weddenschappen

Wat heeft de Belmont Stakes te maken met weddenschappen? Veel! De Belmont Stakes is bekend om de grote bedragen waarvoor weddenschappen worden afgesloten - we hebben het hier niet over een paar centen, maar over miljoenen dollars wereldwijd.

Wedden op de Belmont Stakes

U kunt nu ook uw eigen weddenschap plaatsen op de Belmont Stakes. Het enige wat u hoeft te doen, is een account aanmaken bij een online bookmaker en uw inzet plaatsen op een van uw favoriete paarden of jockeys. Tip: bent u op zoek naar de juiste bookmaker om een weddenschap te plaatsen? Op onze website vindt u alle Nederlandse bookmakers die het voor u mogelijk maken om op een veilige manier een weddenschap af te sluiten.

Lees meer
Schrijf je in voor het laatste sportweddenschappen nieuws en ontvang direct een Maximale Bonus van €50 bij een populair online bookmaker!
Spelen met een bonus?