1

Basis beginselen van betting strategieën

Je hebt een bepaalde tactiek bij het wedden op sportwedstrijden. Dit is eigenlijk voor de korte termijn. Je beslist een bepaalde tactiek die je gaat toepassen en je zet geld in. Dit is niet het onderwerp van dit artikel. Hier gaat het om strategisch wedden. Dit is meestal op de lange termijn. Je gaat een strategie bedenken om over een bepaalde tijd zo veel mogelijk geld te verdienen met wedden op sport. Op het begin win je meestal niet zoveel, maar uiteindelijk is het doel om toch een goede winst te behalen. Als je op goed geluk gaat gokken met een groot bedrag heb je de kans om een groot bedrag te winnen, maar je kunt ook ineens een groot bedrag kwijtraken. Vandaar dat strategisch wedden een betere optie is. Vragen die je hierbij kan stellen zijn: Hoeveel is mijn inzet? Hoeveel geld reserveer ik voor deze strategie? Welk type weddenschap moet ik kiezen? Er zijn meerdere strategieën voor het wedden op voetbal en hier behandelen we deze verschillende strategieën.

Value betting

Als eerste heb je value betting. Dit is een strategie die in een ander artikel op onze website uitgebreid wordt uitgelicht, maar hier wordt deze strategie ook even kort behandeld. Deze strategie houdt simpelweg in dat je gaat zoeken naar weddenschappen die een hogere waarde hebben gekregen dan ze zouden moeten hebben. Dus met andere woorden is dat zoeken naar weddenschappen waar de quoteringen hoger liggen dan dan ze eigenlijk zouden moeten zijn. Dit is een strategie voor gevorderde spelers, aangezien het voor beginnende spelers moeilijk is om de waarde te bepalen van weddenschappen.

Surebet strategie

Met deze strategie zorg je er eigenlijk voor dat je altijd winst behaald. Dit klinkt als muziek in de oren, maar de winstmarge is niet heel hoog. Hoe meer budget je hebt hoe meer winst je uiteindelijk haalt. Het is hier wel van belang dat je 2 verschillende bookmakers hebt. Je zoekt namelijk naar een wedstrijd waar je op 2 uitslagen gaat inzetten. Deze 2 uitslagen hebben elk andere quoteringen. Door je inzet zo kansrijk mogelijk te verspreiden, behaal je altijd winst. Hieronder een voorbeeld zodat de uitleg wat makkelijker gemaakt wordt. In dit voorbeeld wint Real Madrid of Barcelona en is er geen kans op een gelijkspel.

  • Real Madrid heeft een quotering van 2.20 bij bookmaker 1
  • Barcelona heeft een quotering van 2.00 bij bookmaker 2
  • Inzet van €100,- totaal

Om er voor te zorgen dat je altijd winst hebt zet je €47.62 in op Real Madrid en €52.38 op Barcelona. In beide gevallen heb je dan €104.76 gewonnen. Dit komt neer op een winst van €4.76, want je hebt in totaal maar €100,- ingezet. Je hebt dus altijd winst.

Het is hier belangrijk dat je een weddenschap uitkiest waar je er altijd 1 van goed hebt. Ook is het belangrijk 2 bookmakers te gebruiken, simpelweg omdat je geen surebet gaat vinden bij dezelfde bookmaker. Aangezien zei de quoteringen zo indelen dat er geen surebet bestaat. Je moet dus quoteringen gaan vergelijken bij verschillende bookmakers. Mocht je deze strategie willen toepassen houdt er dan wel rekening mee dat dit veel werk kost en je veel moet inzetten wil je veel winnen.

In de laatste fase inzetten

Een andere strategie is om in de laatste fase van een wedstrijd in te zetten. Meestal kun je dan wel zonder al te veel risico zien wie er gaat winnen. Staat een bepaald team met 2-0 in de 75e minuut, dan is de kans klein dat de tegenstander nog gaat winnen. Op dit moment plaats je dan pas je weddenschap in plaats van vooraf. Hou er wel rekening mee dat de winstmarge dan redelijk laag is, omdat de quoteringen omlaag gaan naarmate het risico kleiner wordt. Je moet dus of veel inzetten of een langere tijd spelen om goede winst te maken.

Verdubbelen

Dit is een strategie waarbij je uiteindelijk altijd winst behaald, maar je moet wel rekening houden met het budget dat je hebt. Hier gaat het erom dat je met een bepaald bedrag begint te wedden en deze telkens verdubbeld bij een verloren weddenschap. Het is ook van zeer groot belang dat je hier altijd met een quotering hoger dan 2.00 werkt. Stel je zet €5,- in op een weddenschap met een quotering van 2.00. Deze weddenschap verlies je. Op dit moment sta je dan €5,- in de min. Bij de volgende weddenschap zet je dan €10,- in op een quotering van 2.00. Als je deze wint krijg je in totaal €20,-. Dit betekent dat je dan in totaal €5,- winst hebt. Uiteindelijk haal je dus altijd winst, zolang je jouw inzet maar blijft verdubbelen.

Lees meer
Schrijf je in voor het laatste sportweddenschappen nieuws en ontvang direct een Maximale Bonus van €50 bij een populair online bookmaker!
Spelen met een bonus?