1

Wedden op Boksen

Als we kijken naar de grote hoeveelheid vechtsporten is het boksen nog altijd de meest populaire vorm. Dit zien we onder andere terug bij bookmakers. Ondanks dat de meningen over boksers verdeeld zijn heeft het merendeel van de bevolking alsnog bewondering voor de beoefening van de vechtsport. In dit artikel staan we nadrukkelijk stil bij de mogelijkheden op het gebied van wedden op boksen.

Boksen – eerst wat meer info

Bij het beoefenen van boksen zijn zowel de technische vaardigheid en snelheid van groot belang. Alleen dan is het mogelijk om snel en krachtig stoten uit te kunnen delen aan je tegenstander. Enkele verschillende stoten die er zoal zijn de directe stoot (jab), de opstoot (uppercut) en de hoek (hook). Deze stoten dienen allemaal boven de gordel plaats te vinden en met gesloten vuist of handschoen. Boven de gordel houdt in dat de stoot niet beneden de navel gegeven mag worden. Een aspect waarop boksen valt te onderscheiden met sporten als MMA/UFC is dat je níet mag worstelen, trappen of schoppen. Boksen vindt puur plaats op basis van een vuistgevecht.

Het plaatsen van een weddenschap bij boksen gebeurt meestal bij professionele boksers. Bokswedstrijden zijn opgebouwd uit ronden van enkele minuten. Deze rondes zijn afhankelijk van regels en status. Zo zijn er namelijk verschillen bij de professionals en de amateurs. Normaliter vechten amateurs 3 rondes. Bij professionals ligt dit aantal bijvoorbeeld vele malen hoger met in sommige gevallen zelfs 15 rondes! Deze bokswedstrijden worden overigens begeleidt door diverse profbonden zoals de WBA,WBC en WBO én worden ingedeeld naar gewichtsklassen. Op basis van het gewicht worden boksers zodoende ingedeeld in hun eigen klasse. Iedere gewichtsklasse beschikt over hun eigen favorieten en kampioenen. Deze klassen beginnen bij de supervlieggewicht met 52,16kg en gaan door tot het zwaargewicht waarbij geen limiet geldt!

Uitslagen voorspellen: Ga bijvoorbeeld voor de knock-out!

Een bokswedstrijd wordt ten alle tijden geleidt door een scheidsrechter. Deze zorgt ervoor dat het gevecht op een juiste manier verloopt en niet uit de hand loopt. Gedurende het gevecht kun je vervolgens punten behalen door stoten uit te delen op de daarvoor geoorloofde trefvlakken. De absolute “jack-pot” op dit gebied is de knock-out (KO). In dit geval komt de tegenstander wegens toedoen van een stoot, of combinatie van klappen van de tegenstander, ten val. Wanneer hij vervolgens niet binnen 8 tellen opstaat, heeft de ander gewonnen. Indien er geen knock-out plaatsvindt tijdens de wedstrijd zal de jury na afloop bepalen wie gewonnen heeft.

Het volgen van een bokswedstrijd wordt nóg spannender wanneer je er een weddenschap op af hebt gesloten. Daarnaast kun je er ook nog eens enorm veel geld mee verdienen. Denk namelijk eens aan de historische boksgevechten zoals Mayweather vs. McGregor en de 'The Rumble in the Jungle tussen George Foreman en Muhammad Ali uit het verleden. Rondom beide wedstrijden zijn er wereldwijd tal van weddenschappen afgesloten.

Zo zijn er namelijk tal van verschillende aspecten waarop je kunt wedden met boksen. Zo is het mogelijk om de winnaar van een bepaalde ronde of compleet gevecht vooraf te voorspellen en de manier waarop gewonnen wordt (KO, TKO of juryoordeel). Daarnaast is het ook mogelijk om te wedden op de duur van de wedstrijd. Hierbij wed je of het gevecht langer of korter duurt dan een bepaald aantal rondes. Denk jij dat de wedstrijd de volledige 12 rondes zal gaan duren? Ga dan voor de weddenschap “Fight to go the distance”. Voeg nog een beetje extra spanning toe door jouw box weddenschappen live bij het gevecht uit te voeren!

Ook het online wedden op boksen is razend populair. Online kun je deelnemen aan de meest interessante wedstrijden op het gebied van boksen. Op deze manier kun jij altijd en overal jouw weddenschappen op bokswedstrijden plaatsen, beheren of aanpassen. Selecteer jouw online bookmaker en ga voor de optimale winst met boksen.

Tips voor het gokken op bokswedstrijden

Het boksen gaat gepaard met de nodige hoeveelheid techniek. Als bokser dien je namelijk te beschikken over voldoende incasseringsvermogen in combinatie met kracht en conditie. Ook de coördinatie van je handen, ogen en voeten dient goed op elkaar afgestemd te zijn. Dit zijn enkele aspecten waar je bij een bokser op moet letten voordat je besluit om er een weddenschap op af te sluiten.

Zoals reeds besproken zijn er bij een bokswedstrijd diverse zaken waarop je kunt wedden. Om jouw kans op winst te vergroten is het verstandig om eens een kijkje te nemen naar de resultaten van eerdere soortgelijke gevechten op dit niveau. Daarnaast kun je ook de historie van beide boksers tegen elkaar afzetten om te kijken wie favoriet zal zijn.

Tot slot kun je ook kijken naar de privésituatie van de boksers. Hebben ze bijvoorbeeld een nieuwe coach waarmee ze samenwerken of zijn ze onlangs nog in de vroege uurtjes gespot in een nachtclub? Door dit mee te nemen bij het plaatsen van weddenschappen hou je rekening met de vorm waarin de boksers op dat moment verkeren. Het is hierbij wel van belang dat je je niet laat meeslepen in al het media geweld rondom een gevecht. Raadpleeg uitsluitend betrouwbare bronnen.

Lees meer
Schrijf je in voor het laatste sportweddenschappen nieuws en ontvang direct een Maximale Bonus van €50 bij een populair online bookmaker!
Spelen met een bonus?