1

Grand National

Grand National paarden race

De Grand National is een paardenrace die wereldwijd gezien wordt als de belangrijkste steaplechase wedstrijd voor paarden. De belangrijkste afsluitende wedstrijd is onderdeel van een driedaags evenement en wordt elk jaar op een zaterdag in het begin van de maand april gehouden. Locatie van het evenement is Aintree Grand National Race Cours dat in de buurt van Liverpool ligt. Tijdens het evenement worden meer races gehouden, maar tijdens de afsluitende handicap race kijken wereldwijd tussen de 500 en 600 miljoen mensen naar de wedstrijd op televisie.

De paarden moeten tijdens deze ruim 4 mijl lange race van het evenement springen over maar liefst 30 hindernissen. Vroeger liep het parcours over de omliggende weilanden en was het meer een crosscountry wedstrijd. De paarden moesten over echte hekken springen om in het volgende weiland te kunnen komen. In de huidige tijd lopen de paarden over 2 afgezette circuits met elk 16 hindernissen, waarbij over 14 van de 16 hindernissen 2 keer wordt gesprongen. De wedstrijd is zo een stuk beter te volgen geworden en ideaal om een weddenschap op af te sluiten.

Weddenschappen vormen dan ook een belangrijk onderdeel van de wedstrijd. Wereldwijd plaatsen honderdduizenden mensen een weddenschap op de wedstrijd. Natuurlijk kunt u wedden op de winnaar van de wedstrijd, maar ook vele andere weddenschappen zijn mogelijk. Door het grote aantal mensen dat een weddenschap plaatst en het aantal van 40 deelnemende paarden is het ook met een lage inzet mogelijk een leuke prijs te winnen. Recent in 2009 nog won het paard Mon Mome dat slechts goed was voor een quote van 100/1. Maar natuurlijk zijn het ook vaak de favorieten die de wedstrijd winnend afsluiten.

Om een weddenschap af te sluiten op de Grand National kunt u bij vrijwel alle online bookmakers terecht. Onze tip voor u is echter om van tevoren te kijken welke weddenschap u wil af sluiten en op zoek te gaan naar de bookmaker met de beste quote voor uw weddenschap. Dit kan best veel onderling schelen. Zeker bij de minder favoriete paarden. Wij hebben voor u alle betrouwbare online bookmakers op een rij gezet. Bekijk hiervoor onze bookmaker reviews.

Lees meer
Schrijf je in voor het laatste sportweddenschappen nieuws en ontvang direct een Maximale Bonus van €50 bij een populair online bookmaker!
Spelen met een bonus?