1

Paardenraces

Paarden rennen is niet zo maar wedden op een willekeurig paard. Via het zogenaamde form kun je namelijk de complete historie van ieder paard zien compleet met vorm van het paard in de laatste wedstrijden. Je kunt dus een goede inschatting maken van paarden die kans maken op de overwinning. Misschien heb je zo nog wel meer invloed op een goede afloop dan bij een voetbal wedstrijd. Dat maakt het wedden op paarden nu net zo leuk en interessant. Veel mensen gaan als ze eenmaal geproefd hebben van de wereld er helemaal in op.

Afstanden van paardenraces

Paarden ren races zijn er net zoals het aantal races in enorm veel variaties. Omdat het paarden rennen van oorsprong een Engelse sport is, worden de race afstanden vaak aangegeven in Engelse maten. De meeste races zijn 5,6,7 of 8 furlongs lang. Een furlong is ongeveer 1/8ste (Engelse) mijl. Dit zijn zogenaamde sprint races. Door de korte afstand kunnen er veel races gehouden worden, wat weer goed is voor de omzet van een paardrenbaan. Naast de sprintraces zijn er ook langere races. Deze komen echter niet zo vaak voor. Chase en Hurdle races zijn veel langer, tot wel 4 mijl en langer. Deze zul je echter niet snel tegen komen.

Race klassen

Naast de afstand zijn de paarden races ook ingedeeld in klassen. Zo strijden de paarden altijd tegen gelijkwaardige tegenstanders en is staat de winnaar van een race eigenlijk nooit vast. Paarden worden opgedeeld van Class 6, het laagste niveau, tot class 1 waar de echte toppers in lopen. De paarden in de hoogste categorie ontvangen natuurlijk ook het hoogste prijzengeld en genereren de hoogste toeschouwers aantallen. Class 1 is nog eens opgedeeld in Group 3 t/m group 1, waarbij group 1 races natuurlijk de meest prestigieuze races zijn. Je ziet vaak ook aan de hoogte van het prijzengeld hoe belangrijk een race is. De belangrijkste wedstrijden van de wereld trekken deelnemers uit de hele wereld. En natuurlijk ook weddenschappen. De belangrijkste wedstrijden van de wereld zijn de Kentucky Derby, Preakness Stakes, Belmont Stakes, The Melbourne Cup, The Royal Ascot, Grand National, Breeders Cup, Prix de l’Arc de Triomphe, Dubai World Cup en de Triple Crown.

Heel af en toe zul je races tegen komen met aparte toelatingseisen. Zo kan een race open gesteld zijn voor paarden van 2 jaar oud (2YO only) of voor paarden die nog nooit een wedstrijd hebben gewonnen (Maidens). Je ziet het wel, er wordt van alles aan gedaan om de paarden ren wedstrijden zo spannend mogelijk te maken.

Lees meer
Schrijf je in voor het laatste sportweddenschappen nieuws en ontvang direct een Maximale Bonus van €50 bij een populair online bookmaker!
Spelen met een bonus?