1

WK voetbal 2018 Rusland - Voorspellen & bookmakers

FIFA maakte op 2 december 2010 bekend dat het WK voetbal 2010 gehouden wordt in Rusland van 14 juni 2018 tot en met 15 juli 2018. Rusland is daarmee het eerste land dat onder de nieuwe regeling van de FIFA het toernooi organiseert. De FIFA heeft besloten om ieder continent evenveel kans te laten maken op het organiseren van het toernooi met uitzondering van de laatste twee organiserende continenten. Door het WK plaats te laten vinden in één land, wil de FIFA de sfeer tijdens het evenement vergroten.

Kwalificatieronden

Op 25 juli 2015 vond in Sint-Petersburg de loting plaats voor de kwalificatieronden. De 52 Europees gekwalificeerde landen zijn momenteel bezig met de wedstrijden, verdeeld over 9 poules. De negen poulewinnaars zullen zich direct plaatsen voor het WK van 2018, net als het organiserende land Rusland. De acht beste nummers twee bepalen met behulp van de play-offs welke vier teams zich ook zullen plaatsen voor het WK 2018. De eerst volgende wedstrijden van de Europese kwalificatieronden vinden plaats aan het einde van maart 2017. De kwalificatieronden eindigen in oktober 2017.
In totaal nemen er 32 landen deel aan het WK waarvan 14 uit Europa, 5 uit Afrika, 4 uit Zuid-Amerika, 4 uit Azië, 3 uit Noord-Amerika en 2 uit de twee beste landen van de play-offs. De play-offs worden gespeeld door 4 landen uit Oceanië, Azië, Noord-Amerika en Zuid-Amerika.

WK in Rusland

De WK wedstrijden worden gespeeld in 12 stadions die 8 oktober 2015 definitief zijn goedgekeurd. De stadions bevinden zich in Moskou (2), Sint-Petersburg, Kaliningrad, Nizjni Novgorod, Volgograd, Samara, Kazan, Saransk, Rostov aan de Don, Sotsji en Jekaterinenburg. Dit om de verscheidene regios in Rusland te presenteren aan de bezoekers. In het Loezjniki stadion in Moskou vinden de openingswedstrijd en de WK finale plaats. Het doel van het WK 2018 is om de duurzame ontwikkeling te promoten en de betrokkenheid te vergroten. De kernwaarden van dit WK betreffen dan ook sociale ontwikkeling, anti-discriminatie, klimaatverandering, duurzame stadions, afvalverwerking en rookvrije stadions. Rusland heeft aangegeven deze FIFA voorwaarden te implementeren.

Wedden op WK voetbal 2018 wedstrijden in Rusland? Info over quoteringen, favorieten voorspellen en tips van de bookmakers vind je op onze online bookmaker pagina >>

Lees meer
Schrijf je in voor het laatste sportweddenschappen nieuws en ontvang direct een Maximale Bonus van €50 bij een populair online bookmaker!
Spelen met een bonus?