1

Wedden op vechtsporten

Vechtsporten behoren tot een van de snelst groeiende sporten in de wereld. Niet alleen zijn er steeds meer mensen die een vechtsport beoefenen, de populariteit om vechtsport evenementen te bekijken neemt ook enorm toe. Dit is voor een groot deel verantwoordelijk aan de enorme stijging van populariteit voor Mixed Martial Arts. Een sport die zo enorm populair is, levert natuurlijk ook veel geld op. Veel sponsoren pompen enorme bedragen in de professionele tak van sport, waardoor deze rustig kan blijven ontwikkelen en groeien. Niet alleen de sport zelf groeit zo verder, maar ook de weddenschappen die mensen plaatsen op vechtsporten worden steeds groter.

Wedden is toegankelijker dan ooit

Heel vroeger werd er al gewed op bokswedstrijden. Tegenwoordig is dit natuurlijk nog steeds het geval, maar dan op een veel breder scala aan vechtsporten. Zo wordt het ook veel gewed op kickboks affiches en MMA wedstrijden. Door de huidige online wereld zijn dergelijke wedstrijden en alles hier rondom heen gemakkelijk te volgen. Iedereen met een tv, tablet of telefoon kan alles eenvoudig bijhouden. Ook het wedden gebeurt vaak gemakkelijk en snel via de telefoon. Het wordt hierdoor zeer gemakkelijk gemaakt om even snel te wedden op een wedstrijd die binnenkort plaatsvindt. De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos en daarom staat niets je nog in de weg om je eerste winst te halen met een weddenschap op je favoriete vechtsport.
Op welke vechtsporten kun je wedden?

Vrijwel alle vechtsporten zijn geschikt om op te wedden, maar de een is natuurlijk populairder dan de ander. Erg populair zijn vooral de UFC (Mixed Martial Arts), Bellator (Mixed Martial Arts), Glory (Kickboksen), WBA (boksen) en WBC (boksen). De leukste gevechten die de meeste media aandacht krijgen behoren tot deze organisaties, waardoor deze tot de meest populaire horen om op te wedden. Weet je nog niet zo goed waarop je wilt wedden, neem dan zeker eens een kijkje in de agenda van deze organisaties. Er staat vrijwel altijd wel een interessante wedstrijd op de planning die wel een gokje waard kan zijn.

Bij welke bookmakers kun je wedden op vechtsport?

Er is eigenlijk geen enkele van de bekende bookmakers die geen vechtsport in het aanbod heeft. Nu zullen sommige wedstrijden wellicht niet bij elke bookmaker beschikbaar zijn, maar de wedstrijden met enige bekendheid waarschijnlijk wel. Kijk daarom eerst goed of de wedstrijd waarop je wilt wedden ook echt bij de bookmaker wordt aangeboden. Het zou zonde zijn als je een account aanmaakt en dan blijkt dat je niet op je gewenste gevecht kunt inzetten.

Welke soorten bets kun je plaatsen

Er zijn veel verschillende manieren waarop je kunt wedden op een vechtsport wedstrijd. Om een uitgebreide informatievoorziening te bieden, leggen we hier de meest voorkomende bets voor vechtsport evenementen uit.

  • Outright weddenschap, ook wel Moneyline genoemd
  • Over/Under weddenschap
  • Live weddenschappen
  • Weddenschap over de uitkomst van het gevecht
  • Wedden op rondes
  • Prop Bets

Outright weddenschap (Moneyline)

Dit is de meest voorkomende en vaak ook de meest voor de hand liggende weddenschap die geplaatst wordt. Je zet een bedrag in op de vechter waarvan jij denkt dat hij of zij gaat winnen. Wint deze vechter, dan win je de weddenschap en een vooraf bepaald bedrag. Verliest deze vechter, dan ben je de inleg helaas kwijt. Soms is het ook nog mogelijk om te wedden op een gelijkspel. Dit komt echter bijna nooit voor, dus er zijn veel bookmakers die deze optie niet aanbieden.

Over/Under weddenschap

Deze manier van wedden op een gevecht richt erop of een gevecht langer of korter duurt dan een bepaald aantal rondes. Een voorbeeld van een Over/Under weddenschap voor een bokswedstrijd is dat je een weddenschap plaatst dat het gevecht langer duurt dan bijvoorbeeld 6 rondes. Daarnaast kan het natuurlijk ook onder de 6 rondes zijn, of elk ander aantal rondes dat mogelijk is.

Live weddenschappen

Het is ook mogelijk om te wedden om gevechten die al bezig zijn, namelijk door het plaatsen van een live weddenschap. Er zijn veel verschillende manieren op live te wedden op een sportwedstrijd, zoals een bokswedstrijd of mma gevecht. Tijdens het gevecht kun je bijvoorbeeld ook nog wedden op de uitkomst van het gevecht of de ronde waarin het gevecht ten einde komt.

Wedden over de uitkomst van het gevecht

Dit lijkt misschien erg veel op de outright weddenschap, maar toch is het anders. Bij een weddenschap over de uitkomst is het namelijk niet alleen van belang wat de uitkomst is, maar ook hoe deze tot stand is gekomen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen dat een bepaalde vechter wint door middel van een TKO, KO of diskwalificatie. Het is dus eigenlijk net een stukje uitgebreider dan de outright weddenschap.

Wedden op rondes

Dit is net als wedden over de uitkomst van het gevecht een uitgebreidere variant van de outright weddenschap. Bij het wedden op rondes dien je eerst te bepalen welke vechter het gevecht gaat winnen. Vervolgens dient bepaald te worden in welke ronde deze vechter de wedstrijd wint. Heb je beide goed, dan win je de weddenschap.

Prop bets

Prop bets die je kunt plaatsen op een gevecht kunnen over super veel verschillende dingen gaan. Eigenlijk is het bijna zo gek niet te bedenken, maar je kunt er vast wel een weddenschap voor afsluiten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld:

  • Zal vechter A tijdens het gevecht een uppercut inzetten en raken?
  • Welke vechter zal als eerste bloeden tijdens het gevecht?
  • Zal vechter A meer dan 60 rake stoten uitdelen?

En dit kan nog wel even doorgaan zo. Het is altijd wel leuk om in te zetten op prop bets, maar let er wel op dat deze een groot risico met zich meenemen. Zet dus nooit direct te veel geld in, maar probeer dit eerst met kleine bedragen.

Online wedden op vechtsport

Nu weet je genoeg om je eerste bet te plaatsen. Weet je al bij welke bookmaker je dit gaat doen? Kies een bookmaker uit ons overzicht en je weet zeker dat je bij een betrouwbare en goede bookmaker je weddenschap plaatst. Heel veel plezier met je weddenschap en vooral veel geluk met de uitkomst!

Lees meer
Schrijf je in voor het laatste sportweddenschappen nieuws en ontvang direct een Maximale Bonus van €50 bij een populair online bookmaker!
Spelen met een bonus?