1

Wedden op voetbal

Voetbal is dé nationale passie in Nederland, en voetbalweddenschappen bieden een opwindende manier om je liefde voor het spel te combineren met de kans om wat extra geld te verdienen! Deze gids voor voetbalweddenschappen is speciaal samengesteld om je snel op weg te helpen in de wereld van online wedden, met waardevolle informatie, tips en strategieën die specifiek gericht zijn op de Nederlandse voetballiefhebber. Om je meteen op het juiste spoor te zetten, hebben we hieronder een top 5 van betrouwbare bookmakers voor je samengesteld. Of je nu een beginnende wedder bent die zijn eerste stappen zet, of een ervaren speler die zijn kennis wil uitbreiden, deze gids, ons blog en onze aanbevolen bookmakers helpen je om goed geïnformeerde beslissingen te nemen en je winkansen te vergroten.

Basisbegrippen van voetbalweddenschappen

Voordat je begint met het plaatsen van sportweddenschappen op voetbalwedstrijden, is het belangrijk om de basisbegrippen van voetbalweddenschappen te begrijpen. Daarom nemen we een aantal basiszaken zoals de verschillende soorten weddenschappen, quoteringen en kansen, en de keuze tussen bookmakers en wedplatforms met je door.

Soorten weddenschappen

Er zijn verschillende soorten weddenschappen die je kunt plaatsen bij voetbalweddenschappen. Hier zijn enkele van de meest populaire:

 • 1X2 weddenschappen: Je wedt op het eindresultaat van de wedstrijd: winst voor het thuisteam (1), gelijkspel (X) of winst voor het uitteam (2).
 • Over/Under weddenschappen: Je zet in op het totaal aantal doelpunten dat gescoord wordt in een wedstrijd, bijvoorbeeld of het aantal doelpunten boven (over) of onder (under) 2,5 ligt.
 • Handicap weddenschappen: Hierbij krijgt een van de teams een denkbeeldige voorsprong of achterstand, bijvoorbeeld een handicap van -1 voor het thuisteam.
 • Correcte score: Voorspel de exacte eindscore van de wedstrijd. Dit type weddenschap biedt vaak hogere quoteringen, maar is ook moeilijker te voorspellen.
 • Both Teams to Score (BTTS): Zet in op de vraag of beide teams zullen scoren (ja) of dat minstens een van de teams niet zal scoren (nee).

Quoteringen en kansen

Quoteringen geven de waarschijnlijkheid van een bepaalde uitkomst weer en bepalen hoeveel je kunt winnen met je weddenschap. Er zijn verschillende manieren om quoteringen weer te geven:

 • Decimale quoteringen: Het meest gebruikelijk in Nederland. Om je winst te berekenen, vermenigvuldig je je inzet met de decimale quotering.
 • Fractionele quoteringen: Vooral gebruikt in het Verenigd Koninkrijk. Ze worden weergegeven als een breuk, bijvoorbeeld 3/1, wat betekent dat je €3 wint voor elke €1 die je inzet.
 • Amerikaanse quoteringen: Voornamelijk gebruikt in de Verenigde Staten. Ze worden weergegeven als een positief of negatief getal, bijvoorbeeld +200 of -150, wat aangeeft hoeveel je moet inzetten om €100 te winnen of hoeveel je wint als je €100 inzet.

Bookmakers en wedplatforms

Er zijn verschillende soorten bookmakers en wedplatforms waar je voetbalweddenschappen kunt plaatsen:

 • Traditionele bookmakers: Fysieke wedkantoren waar je persoonlijk je weddenschappen kunt plaatsen. Deze vind je bijvoorbeeld in Engeland en België.
 • Online bookmakers: Bieden de mogelijkheid om via hun websites of mobiele apps weddenschappen te plaatsen. Ze bieden vaak een grotere verscheidenheid aan weddenschappen en betere quoteringen dan traditionele bookmakers. Via online bookmakers met een Nederlandse kansspel vergunning kun je legaal in Nederland weddenschappen afsluiten.

Met deze basisbegrippen ben je klaar om te beginnen met voetbalweddenschappen.

Hoe kies je een betrouwbare bookmaker

De volgende stap is het kiezen van een betrouwbare bookmaker. Dit is belangrijk omdat deze bepaald of je een succesvolle en plezierige ervaring met voetbalweddenschappen zulk hebben. Hiervoor kun je natuurlijk onze bookmaker vergelijker gebruiken. Maar voor je daar naartoe gaat, moet je natuurlijk eerst weten waarop je moet letten bij je keuze. We hebben de belangrijkste factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een bookmaker, zoals licenties, veiligheid en klantenservice voor je op een rij gezet.

Nederlandse licenties en regulering via KSA

Een betrouwbare bookmaker moet beschikken over een licentie van de Kansspelautoriteit (KSA), de Nederlandse toezichthouder op kansspelen. Bookmakers met een KSA-licentie zijn verplicht om te voldoen aan strikte regels en richtlijnen om een eerlijke en veilige speelomgeving te garanderen.

Controleer altijd of een bookmaker een geldige KSA-licentie heeft voordat je je aanmeldt en geld stort. Als je via ons bookmaker overzicht kiest, dan kun je er altijd vanuit gaan dat de bookmaker een geldige licentie heeft.

Veiligheid en beveiliging

Het is belangrijk om te weten dat je persoonlijke en financiële gegevens veilig zijn bij een bookmaker. Let op de volgende aspecten om de veiligheid en beveiliging van een bookmaker te beoordelen:

 • SSL-encryptie: Zorg ervoor dat de bookmaker gebruikmaakt van SSL-encryptie om je gegevens te beschermen. Dit kun je herkennen aan het slotje in de adresbalk van je browser.
 • Privacybeleid: Lees het privacybeleid van de bookmaker om te begrijpen hoe je gegevens worden verzameld, gebruikt en beschermd.
 • Betalingsbeveiliging: Kies een bookmaker die veilige en betrouwbare betalingsmethoden aanbiedt, zoals iDEAL, creditcards en e-wallets.

Klantenservice en ondersteuning

Een goede klantenservice is essentieel voor een prettige ervaring met voetbalweddenschappen. Let op de volgende aspecten bij het beoordelen van de klantenservice van een bookmaker:

 • Bereikbaarheid: Kies een bookmaker die gemakkelijk bereikbaar is via verschillende kanalen, zoals e-mail, telefoon en live chat.
 • Nederlandstalige ondersteuning: Het is een groot pluspunt als de bookmaker Nederlandstalige ondersteuning biedt, zodat je gemakkelijk kunt communiceren en eventuele problemen snel kunt oplossen.
 • Responsiviteit: Een betrouwbare bookmaker moet snel reageren op vragen en klachten van klanten. Controleer online reviews om een idee te krijgen van de ervaringen van andere spelers met de klantenservice van de bookmaker.

Door rekening te houden met deze factoren, kun je een betrouwbare en veilige bookmaker kiezen. Bijvoorbeeld dus via onze bookmaker vergelijker!

Populaire voetbalcompetities en evenementen om op te wedden

Nu je weet hoe je een betrouwbare bookmaker kunt kiezen kun je naar het voetbal zelf gaan. Laten we eens kijken naar de mogelijkheden. En daar zijn er enorm veel van!

Nederlandse competities

Nederland heeft een rijke voetbalgeschiedenis en er zijn verschillende nationale competities waar je op kunt wedden:

 • Eredivisie: De hoogste voetbalcompetitie in Nederland, met 18 teams die strijden om de titel. Bekende clubs zoals Ajax, PSV en Feyenoord zijn vaak de favorieten in deze competitie.
 • Keuken Kampioen Divisie: De op één na hoogste competitie, waar 20 teams strijden om promotie naar de Eredivisie. Spannende wedstrijden en verrassende uitslagen maken dit een interessante competitie om op te wedden.
 • KNVB Beker: Het belangrijkste bekertoernooi in Nederland, waar clubs uit alle niveaus van het Nederlandse voetbal aan deelnemen. Dit toernooi staat bekend om spannende knock-outwedstrijden en verrassende uitslagen.

Europese competities

Er zijn natuurlijk tal van nationale competities waar je op kunt wedden:

Naast de nationale competities zijn er ook diverse Europese clubcompetities waar Nederlandse teams aan deelnemen en waarop je kunt inzetten:

 • UEFA Champions League: Het meest prestigieuze clubtoernooi in Europa, waar de beste teams uit de Europese competities strijden om de titel. Nederlandse clubs zoals Ajax hebben een rijke geschiedenis in dit toernooi.
 • UEFA Europa League: Een ander belangrijk Europees clubtoernooi, waar teams die net onder de top van hun nationale competities eindigen aan deelnemen. Nederlandse clubs zoals PSV, Feyenoord en AZ Alkmaar nemen regelmatig deel aan dit toernooi.
 • UEFA Europa Conference League: Een nieuw Europees clubtoernooi, bedoeld om meer clubs uit verschillende landen de kans te geven om Europees voetbal te spelen. Nederlandse clubs kunnen zich ook voor dit toernooi kwalificeren.

Internationale evenementen

Er zijn ook tal van internationale voetbalevenementen waar je op kunt wedden, zoals:

 • FIFA Wereldkampioenschap: Het grootste voetbalevenement ter wereld, dat elke vier jaar plaatsvindt. Het Nederlands elftal heeft een sterke reputatie op dit toernooi en is vaak een populaire keuze voor wedders.
 • UEFA Europees Kampioenschap: Een ander belangrijk internationaal toernooi dat elke vier jaar wordt gehouden. Nederland heeft in het verleden succes geboekt op dit toernooi en is altijd een interessante optie om op te wedden.
 • UEFA Nations League: Een relatief nieuw toernooi, bedoeld om vriendschappelijke interlands te vervangen door meer competitieve wedstrijden. Het Nederlands elftal heeft in het verleden goed gepresteerd in dit toernooi.

Met zo'n breed scala aan competities en evenementen om op te wedden, is er altijd wel een spannende voetbalwedstrijd om op in te zetten. Een aantal bookmakers geeft zelfs de mogelijkheid om wedstrijden live via een stream te volgen. Zo kun je zelfs midden in de nacht naar een voetbalwedstrijd aan de andere kant van de wereld kijken. En natuurlijk een weddenschap afsluiten...

Populaire websites voor statistieken

Uitslagen voorspellen kan op 2 manieren. Je kan er natuurlijk voor kiezen om altijd je gevoel te laten spreken. Misschien heb je wel een heel goed voorspellend vermogen puur op basis van dit gevoel. In dat geval moet je er natuurlijk voor kiezen om hier een weddenschap op af te sluiten en dit gevoel te laten spreken. Ben je echter niet zo zeker van jezelf, of prefereer je gewoon een methode die wat meer gebaseerd is op naakte feiten, dan is het raadplegen van voetbal statistieken natuurlijk een goede keuze. Wij hebben dan 2 tips voor je die je goed op weg kunnen helpen: Soccerway & Futbol24. Op deze websites vind je een schat aan informatie waarmee je een stuk beter voorbereid gaat spelen. Je vind altijd alle historische informatie van een bepaalde wedstrijd, maar natuurlijk ook actuele informatie over bijvoorbeeld vorm van een team en live statistieken als een wedstrijd bezig is. Maak hier gebruik van!

Effectieve wedstrategieën voor voetbal

Om succesvol te zijn met voetbalweddenschappen, is het belangrijk om effectieve wedstrategieën te gebruiken. We bespreken enkele van de meest effectieve strategieën die je kunt toepassen om je winkansen te vergroten en je voetbalweddenschappen naar een hoger niveau te tillen. Wil je meer weten, dan kun je ook onze pagina over basis beginselen van betting strategieen lezen. Als introductie is dit echter genoeg. Laten we beginnen!

Bankroll management

Een essentieel aspect van succesvol wedden is het beheren van je bankroll, oftewel je wedbudget. Het is belangrijk om verantwoord te wedden en je inzetten in de gaten te houden. Enkele tips voor effectief bankroll management zijn:

 • Stel een budget vast: Bepaal vooraf hoeveel geld je bereid bent te riskeren en houd je aan dit budget.
 • Gebruik een vaste inzetgrootte: Kies een percentage van je bankroll (bijvoorbeeld 1-5%) en zet dit bedrag in bij elke weddenschap. Dit helpt je om verliezen te beperken en je bankroll op de lange termijn te behouden.

Wedden op de underdog

Soms kan het wedden op de underdog, oftewel het team met de minste kans om te winnen, waardevolle kansen bieden. Enkele tips voor het wedden op de underdog zijn:

 • Analyseer de vorm van het team: Kijk naar de recente prestaties van beide teams en zoek naar tekenen van verbetering bij de underdog. Een team in opkomst kan een verrassende overwinning behalen tegen een favoriet.
 • Let op blessures en schorsingen: Als de favoriet belangrijke spelers mist, kan dit de kansen voor de underdog vergroten.

Value betting

Value betting is het vinden van weddenschappen waarbij de aangeboden quoteringen hoger zijn dan de werkelijke kans op de uitkomst. Dit kan je winst op de lange termijn verhogen. Om value bets te vinden, moet je:

 • Quoteringen vergelijken: Vergelijk de quoteringen van verschillende bookmakers om de beste waarde te vinden.
 • Een eigen inschatting maken: Schat zelf de kans op een bepaalde uitkomst in en vergelijk dit met de aangeboden quoteringen. Als de quoteringen hoger zijn dan jouw inschatting, kan dit een value bet zijn.

In-play weddenschappen

In-play weddenschappen, oftewel live weddenschappen, zijn weddenschappen die je plaatst terwijl een wedstrijd aan de gang is. Dit kan spannend zijn en biedt mogelijkheden om je inzichten tijdens de wedstrijd te benutten. Enkele tips voor in-play weddenschappen zijn:

 • Let op wedstrijdverloop: Analyseer hoe de wedstrijd zich ontwikkelt en pas je weddenschappen hierop aan. Bijvoorbeeld, als een team veel kansen creëert, kun je overwegen om in te zetten op een doelpunt voor dat team.
 • Profiteer van veranderende quoteringen: Quoteringen veranderen voortdurend tijdens de wedstrijd. Als je denkt dat een bepaalde uitkomst waarschijnlijker is dan de aangeboden quoteringen suggereren, kan dit een goede kans zijn om in te zetten.

Door effectieve wedstrategieën toe te passen, kun je je voetbalweddenschappen verbeteren en je winkansen vergroten. Zo kun je nog intenser genieten van de spanning van het wedden op voetbal!

Tips voor verantwoord wedden

Het is belangrijk om verantwoord te wedden en te zorgen dat je plezier beleeft aan het wedden op voetbal zonder negatieve gevolgen. We hebben enkele tips om verantwoord te wedden en te genieten van je voetbalweddenschappen op een veilige en verantwoorde manier.

Zet niet meer in dan je kunt verliezen

Een belangrijke regel bij het wedden is om nooit meer in te zetten dan je kunt veroorloven te verliezen. Houd de volgende tips in gedachten:

 • Stel een budget vast: Bepaal vooraf een wedbudget en houd je hier strikt aan. Gebruik alleen geld dat je kunt missen en vermijd het lenen van geld om te wedden.
 • Wees realistisch: Accepteer dat verliezen onderdeel zijn van het wedden en zet niet al je geld in op één weddenschap, in de hoop een grote winst te behalen.

Ken je limieten

Het kennen van je eigen limieten is cruciaal voor verantwoord wedden. Overweeg de volgende tips:

 • Stel tijdslimieten: Bepaal hoeveel tijd je aan wedden besteedt en houd je aan deze limieten. Voorkom dat wedden een obsessie wordt die je dagelijkse leven beïnvloedt.
 • Neem pauzes: Neem regelmatig pauzes van het wedden om te voorkomen dat je er te veel in opgaat. Dit helpt je om een frisse blik te behouden en verstandige beslissingen te nemen.

Denk je dat je toch te ver gaat? Neem dan onze pagina verantwoord gokken door. Hier vind je ook adressen voor hulp!

Start je voetbalweddenschappen avontuur!

Gefeliciteerd! Je hebt onze Gids voor Voetbalweddenschappen helemaal doorgenomen en bent nu klaar om de opwinding van het wedden op voetbal te ervaren. Laten we de belangrijkste punten even samenvatten:

 • We hebben het gehad over het kiezen van de juiste bookmaker, het begrijpen van quoteringen en het ontwikkelen van succesvolle wedstrategieën.
 • We hebben je ook een uitleg gegeven over populaire voetbalweddenschappen en hoe je het meeste uit je inzetten kunt halen.

Nu is het tijd om je kennis in de praktijk te brengen en verantwoord te wedden op voetbalwedstrijden. Houd altijd rekening met je budget, doe grondig onderzoek en blijf gefocust op het verbeteren van je wedstrategieën. Maak gebruik van de waardevolle informatie die wij hier bij Onlinewedden.info speciaal voor jou hebben verzameld. Zo vergroot je jouw winkansen en haal je het meeste plezier uit je voetbalweddenschappen!

Veel succes en wedplezier, en vergeet niet: wedden is een spannende en leuke hobby, maar het moet altijd verantwoord en veilig gebeuren! Zet 'm op! 👍

Lees meer
Schrijf je in voor het laatste sportweddenschappen nieuws en ontvang direct een Maximale Bonus van €50 bij een populair online bookmaker!
Spelen met een bonus?