1

Wedden op Rico Verhoeven vs. Badr Hari - Glory Collision 2

Op zaterdag 10 december 2016 was het eindelijk zo ver. Twee titanen in de kickbokswereld stonden oog in oog met elkaar in de ring tijdens Glory Collision. Bijna heel Nederland hield zijn adem in toen de bel klonk. In de tweede ronde was het echter al gedaan toen Badr Hari moest opgeven vanwege een blessure aan zijn elleboog. Een enorme anticlimax dus, maar uiteraard was er direct al sprake van een rematch en deze staat nu eindelijk vast! Op zaterdag 21 december 2019 zal de rematch plaatsvinden in de Gelredome in Arnhem. De twee zwaargewichten zullen dan voor de tweede keer met elkaar de ring in stappen. Het gaat om een gevecht van maximaal vijf rondes en het is nog onduidelijk of kickboksorganisatie Glory de wereldtitel op het spel zal zetten tijdens dit gevecht.

Rico Verhoeven, de perfecte schoonzoon?

Rico Verhoeven en Badr Hari zijn twee heel verschillende mannen en dat is juist wat het grote publiek naar dit gevecht trekt. Allereerst hebben we Rico Verhoeven. Ondanks zijn imposante postuur een nog vriendelijk uitziende jongeman die vaak bestempeld wordt als de ideale schoonzoon. Rico staat vaak voor de camera, aangezien hij bij menig praatprogramma te vinden is. Daarnaast is hij ook bezig met acteren in films en series en is hij regelmatig te zien in reclames van Zonnatura. Hij wordt altijd bestempeld als een nuchtere jongeman en zelfs menig huismoeder weet wie hij is.

Badr Hari, de zogenaamde 'bad guy'

Aan de andere kant staat Badr Hari, die zichzelf bestempeld als een echte broodvechter. De vechter was op jonge leeftijd al actief in de sport en won toen hij slechts 22 jaar oud was zijn eerste K-1 Heavyweight titel. Daarnaast wist hij twee maal de finale van de K-1 Grand Prix te bereiken, maar verloor één keer door diskwalificatie tegen Remy Bonjasky en één keer door K.O. tegen Sem Schilt. Naast verschillende gevechten in de K-1 (de toenmalige crème de la crème van het kickboksen) werd Badr Hari ook snel bekend door zijn vaak onsportieve gedrag en veroordelingen voor geweldsdelicten. Na verschillende jaren inactief te zijn geweest kwam hij in 2016 terug van zijn pensioen om naar eigen zeggen Rico Verhoeven neer te slaan nadat Rico hem uitdaagde op tv.

Glory Collision 2 - De hype rondom Rico vs. Badr

Kortom, twee heren die pal tegenover elkaar staan en kort gezegd gewoon een hekel aan elkaar hebben. De good guy versus de bad buy. Een eeuwenoud concept dat ook in dit geval weer enorm populair blijkt te zijn. Gezien de enorme hype van de vorige keer, wordt ditmaal nóg meer media aandacht en gewoon nog meer hype verwacht.

Ook de bookmakers zullen deze hype oppikken

Een gevecht dat zo in de picture staat als dit is ook erg populair bij bookmakers. Vorige keer werden er enorm veel weddenschappen geplaatst en zijn veel mensen lachend hun geld komen ophalen, maar ook veel mensen hebben zich eens achter hun oren kunnen krabben over hun keuze. Durf jij om dit ongetwijfeld spannende gevecht nóg spannender te maken? Meld je dan aan bij een bookmaker uit onze lijst en plaats jouw weddenschap. Wie weet ga jij er wel met een leuk extra zakcentje vandoor.

Terug naar nieuwsoverzicht