1

Cruks: Een Stap in de Goede Richting!

Als je een actief bookmaker of casino account hebt, dan heb je je moeten registreren voor Cruks. Misschien heb je daardoor gehoord of gelezen over "Cruks", maar heb je er verder nog niet veel aandacht aan geschonken. Maar wellicht  denk je nu echter: Wat is Cruks eigenlijk? Die vraag zullen we op deze pagina beantwoorden.

Cruks is een afkorting voor Centraal Register Uitsluiting Kansspelen. Het is een belangrijk instrument dat is ontwikkeld om spelers te beschermen tegen de negatieve gevolgen van gokverslaving. Laten we eens wat dieper ingaan op dit systeem.

Informatie over Cruks

Cruks: De Toegangspoort tot Verantwoord Gokken

Cruks is een centraal register dat door de Nederlandse Kansspelautoriteit (KSA) is opgezet om spelers te helpen bij het beheersen van hun gokgedrag. Het register is bedoeld om een veilige en verantwoorde gokomgeving te bevorderen door spelers de mogelijkheid te bieden zichzelf vrijwillig uit te sluiten van deelname aan kansspelen zoals online wedden. Dit betekent dat spelers die zichzelf uitsluiten, geen toegang meer hebben tot online kansspelen bij vergunninghouders die zijn aangesloten bij Cruks.

Hoe Werkt Cruks?

Stel je Cruks voor als een beschermend schild dat je kan helpen bij het beheersen van je gokgedrag. Wanneer je jezelf registreert bij Cruks, word je opgenomen in het register en krijg je een persoonlijke uitsluitingsperiode toegewezen. Gedurende deze periode zul je geen toegang hebben tot online kansspelen bij de deelnemende vergunninghouders.

Cruks en Nederlandse Spelers

Cruks is specifiek ontwikkeld voor Nederlandse spelers. Het is een belangrijk instrument dat ervoor zorgt dat Nederlandse spelers beschermd worden tegen de verleidingen en risico's van gokverslaving. Het register is in overeenstemming met de Nederlandse wet- en regelgeving en wordt ondersteund door de Kansspelautoriteit. Als Nederlandse speler kun je dus profiteren van de voordelen en bescherming die Cruks biedt.

Belangrijk om te Weten:

  • Registratie bij Cruks is vrijwillig en spelers kunnen zelf bepalen of ze zich willen inschrijven.
  • Het register is bedoeld voor spelers die hun gokgedrag willen beheersen en de risico's van gokverslaving willen verminderen.
  • Eenmaal geregistreerd, geldt de uitsluiting voor alle vergunninghouders die zijn aangesloten bij Cruks.
  • De duur van de uitsluitingsperiode kan variëren, afhankelijk van de individuele keuze van de speler.
  • Na afloop van de uitsluitingsperiode is het mogelijk om jezelf opnieuw te registreren bij Cruks, mocht je dit wensen.

Voorbeeld:

Stel je Cruks voor als een soort "time-out" knop die je kunt indrukken wanneer je voelt dat je gokgedrag de controle dreigt te verliezen. Het is als een vriendelijke herinnering dat je soms een stap terug moet doen en even moet ademen.
Terug naar nieuwsoverzicht